Leggings - mode eller "gymnastiktøj"? June 18 2014, 19 Comments

Personligt er jeg super glad for leggings men det har også tit ført en joke eller to med sig om, at det er ret mormor agtigt eller en nem løsning og gymnastiktøj. I så fald plejer jeg at smile, for jeg kan kun sige at jeg elsker dem og kommer aldrig til at droppe dem. Nedenfor har jeg gjort mig lidt research omkring leggings men har forkortet det meget drastisk.

 

Leggings har været et meget kendt stykke beklædning siden det 13. århundrede. Dengang var det et to-delt beklædnings stykke der blev brugt til noget så praktisk som at holde på varmen. Sidenhen er de også blevet brugt af soldater, cowboys og kvinder under deres kjoler.

 

Leggings så modelyset for første gang i 1960´erne som nogen nok husker dem med et bredt bælte og høje hæle. Derudover udgjorde filmen Flashdance også en stor rolle i leggings popularitet i 1980´erne. Leggings var nu blevet allemands eje og i starten af 1990´erne blev der solgt flere leggings end jeans i store dele af USA. Sammensætningen bestod oftest af oversized t-shirts/trøjer/bluser. Dette fik dog en ende i slutningen af 1990´erne hvor moden vendte dem ryggen.

 

I 2005 fik leggings deres comeback især med capri leggings, som er et andet ord for kort (knælængde). Capri leggings blev brugt under kjoler, miniskirts, shorts, generelt bare hvad som helst og uden noget der gik nedover. Dermed fungerer de som "skinny jeans".       

 

Året er nu 2013 og leggings er stadig populære og bruges til både hverdag og fester. Enten med noget udenover eller som et par "skinny jeans". Til det casual look er det oftest flade ballarinaer eller converse snickers der bruges og til det lidt mere festlige look piftes de op med et par flotte stilletter.

 

For at nævne celebs der bruger leggings er heriblandt: Lauren Conrad, Kelly Clarkson, Demi Lovato, Mary-Kate og Ashley Olsen, Rihanna, Lindsay Lohan, Frida Sanden og Snooki mm.

 

/JE